A Szabadszínész több mint ügynökség

Mravinác Barnát a Szabadszínészen találta meg a lehetőség, hogy egy reklámfilmben szerepeljen amatőr színészként. A közös munka nagy élmény és tapasztalat volt számára, így reméli, hogy a jövőben még lesz lehetősége együtt dolgozni szereplőtársaival. Miért érdemes előfizetni a Szabadszínészre? – Sorozat a Szabadszínészen.

Mikor hallottál először a Szabadszínészről? 

2019 decemberében figyeltem fel a Szabadszínészre egy reklámban. Rögtön utána néztem az oldalnak és egy óra múlva már tagja voltam.

Volt benned aggodalom, hogy nem fogsz ajánlatokat kapni? 

Persze, egy kicsit tartottam attól, hogy nem lesz lehetőségem kipróbálni magam ebben a műfajban, de ezt nem nevezném aggodalomnak. Tisztában vagyok vele, hogy mindig egy adott produkcióhoz keresnek arcot. Ha az én karakterem, hangom, stílusom nem illeszthető be a képbe, nyilván nem leszek beválogatva. Ezt nem tekintem kudarcnak. Csak azt remélem, hogy majd számon tartanak, és ott leszek a kartotékban, hogy amikor kellek, megmutathassam magam. Egy próbát mindenképpen megér nekem, és talán nem nyúlnak nagyon mellé, ha próbálkoznak velem. Én még amatőr vagyok és a színészet nem egyszerű szakma, éppen ezért igyekszem megragadni minden alkalmat, hogy képezzem magam. Ez mindig fontos a sikerhez. 

Mik voltak a személyes tapasztalataid az első jelentkezéseid vagy esetleges megkereséseid kapcsán?

A jelentkezéseket gyorsan és egyszerűen el lehet küldeni. Persze kell (ajánlott) hozzá egy jól elkészített profil. Az én esetemben elég kezdetleges, de dolgozok rajta. Amikor megkerestek a Comedy Central reklámjába, akkor kaptam egy értesítést és azonnal telefonos kapcsolatba tudtam lépni Boros Pannával. Ezek után már pörögtek az események. Az Szabadszínész oldal igyekszik a legrövidebb és a leggyorsabb úton összehozni az embereket. Ez sikerül is.

Ajánlanád a Szabadszínészt másoknak/kollégáidnak is?

Persze. A Szabadszínész nem csak egy „ügynökség”, annál jóval több. Akit érdekel a színészet annak itt a helye.

Miben volt segítségedre a Szabadszínész felülete?

Nagyon sok mindenben segítségemre van az oldal. Virtuálisan, egyszerűen meg tudom mutatni magam a megfelelő személyeknek. Válogathatok a legkülönbözőbb, rendszeresen frissülő casting felhívások között. Értesítéseket kapok tréningekről, nyílt napokról, ami szintén nagyon hasznos. Az oldalon keresztül még a fotózást is meg tudom szervezni és úgy látom, hogy az oldal folyamatosan újabb szolgáltatásokkal bővül.

Milyen volt a munka hangulata?

Szinte elsőként érkeztem a forgatás helyszínére, majd szép lassan megérkezett a stáb és a többi szereplő is. Nagyon vidám összeszedett csapat volt. Sugárzott belőlük a jókedv. Boros Panna mindenről tájékoztatott és nagyon sokat segített. A forgatás alatt nem éreztem azt, hogy amatőr vagyok.

Milyen volt a közös munka a stábbal?

Veres Attila rendező kétszer megfordult a helyszínen és pontosan tudta, hogy mit és hogyan szeretne. Izgalmas volt számomra ahogy a stáb dolgozott. A többi szereplőt nem ismertem, de ma már igyekszem tartani velük a kapcsolatot. Annak ellenére, hogy ismeretlenek voltak nagyon jól tudtunk együttműködni. Pár óra volt az egész, én viszont 20 percnek éreztem.  Az egész forgatás hatalmas élmény volt számomra. Remélem fogok még együtt dolgozni ezekkel az emberekkel.